Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

Az állatok világnapja egy globális esemény, amit Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emlékére október 4-én tartanak.

Az Állatok Világnapjának célja, hogy az ember-állat barátságot megerősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok nem csak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennapjainkat.

Október 4-én, szerdán iskolánkban változatos rendezvényekkel készültünk, a sikeres résztvevők a Kölcsey Alapítvány hozzájárulásával jutalomban részesültek.

Szünetekben a rádión keresztül állathangok szólaltak meg, ezzel  lehetőség nyílt az adott hang alapján történő fajhatározáshoz.

A tanulók érdekes és izgalmas kvízeket töltöttek ki a nap folyamán.  Teszteltük fajismeretüket és tájékozottságukat a hazai állatvilág védett egyedeiről.

Lehetőségük volt játékos formában felismerni különböző fajok hóban hagyott lábnyomait Rúzsa Bence kollégánk jóváltából.

Tematikus órát tartott Tóth Barbara kistanár hazánk fokozottan védett kisemlősének, a közönséges ürgének a fajfenntartásért végzett projektjéről, és tanítványaink betekintés nyerhettek az Ócsai Madárvárta Egyesület tevékenységébe is.

Az esemény kiplakátolása az ökoosztály közreműködésével történt, Csákayné Vágvölgyi Bernadett és Raffa Zsuzsanna útmutatása nyomán.

allatokv23

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.