Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

Kedves Diákok!

A Kölcsey Gimnázium sportolókat támogató programja várja azon tanulók jelentkezését, akik valamely sportágban kiemelkedő sporteredménnyel rendelkeznek.

Kiknek a jelentkezését várjuk?

  • A programba azok a diákok vehetnek részt, akik nappali munkarendű tanulói jogviszonnyal rendelkeznek iskolánkban, érintettek Héraklész programban és/vagy olimpiai sportágak korosztályos válogatott sportolói és diákolimpián részt vesznek.
  • Az előző tanévben magatartás jegye legalább 4-es volt.

Két különböző programra lehet jelentkezni:

  • Mentor program:

A mentor a programba bekerülő tanulókat a sportolói és a tanulói karrier együttes építésében segíti. Segít a jogszabályok ismeretében, a támogató lehetőségek felkutatásában, hiányzás esetén segíti a beszámolás tervezését. A mentor segít problémás helyzetekben, mediátor iskola-család - sportélet összehangolásában. Mentor és mentorált egyeztetett egyéni fejlesztési terv alapján dolgozik, amelynek beválását félévenként a felek egyeztetik, újratervezik;  az eredményességet az intézményvezető vagy megbízottja ellenőrzi. A programra 9-12. évfolyamra járó diákok jelentkezhetnek.

Mentortanárnak az iskola bármely tanára felkérhető, akivel a mentorált kész a folyamatos kapcsolattartásra és együttműködésre.

  • Tutor program:

A programba bekerülő tanulók kérhetik a tantárgyi tutorálást, amelynek keretében a szaktanár az adott tantárgyban való előrehaladást, gyorsítást segíti, e mellett a tutor figyelemmel kíséri a sportbeli előrehaladást. Elakadás esetén segít a megoldás keresésében. A tutor és tutorált egyeztetett egyéni fejlesztési terv alapján dolgozik, amelynek beválását félévenként a felek egyeztetik, újratervezik és az eredményességet az intézményvezető vagy megbízottja ellenőrzi. A tutor szerepét szaktanár tölti be. A programra 11-12. évfolyamra járó diákok jelentkezhetnek.

Jelentkezés menete:

  • A kitöltött és aláírt pályázati űrlap beadása az iskolatitkárságon.
  • A pályázati űrlap letölthető az iskola honlapjáról a Hírek menüpont Sport rovatából.
  • Beadási határidő: 2021. október 1.
  • A jelentkezés igényfelmérés, a bekerülést szakmai szempontok alapján az iskolavezetés és testnevelés munkaközösség dönti el.

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.