Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

NTP logo color

 
 ME logo szines HU 500px

 

A Miniszterelnökség mint Támogató megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében, „A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását”  célzó keretből gimnáziumunkat támogatásban részesítette.

A támogatás összege: 592.000 Ft volt.

A támogatásból olyan kémiai és fizikai kísérletezésre és demonstrációkra alkalmas eszközöket szereztünk be, melyek természettudományok iránt érdeklődő tehetséges diákok tanulmányainak gazdagítását és gyorsítását tették lehetővé. A tehetségígéretek és érdeklődők motiválását az egyéni kísérletekre alkalmas eszközök, valamint az elméleti tudás gyakorlati alkalmazása biztosítja.

Beszerzett eszközök: 1 db. Dinamika készlet, 1 db. Optikai pad tartozékokkal, (bővített lézer fényforrással) 1. db Boyle-Mariotte törvényt szemléltető eszköz,  1 db Elektrokémiai demonstrációs kísérleti készlet,  1 db Digitális pH mérő, 1 db Mágneses keverő, fűtőlappal, 8 db tanulói Elektrokémiai készlet

Akkreditált tehetségpontként a természeti tehetségterület gazdagítása érdekében a 2021/ 22 tanévben több programelemet valósítottunk meg, az eszközbeszerzés a célok megvalósulását szolgálták.

A program során partnerünk volt a Budapest VI. Kerületi Bajza Utcai Általános Iskola. Az általános iskola diákjai a Föld napi rendezvényre plakátokkal érkeztek, és részt vettek a diákkonferencián.

Fényképes beszámoló a programokról

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.