Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

A Kölcsey Gimnázium sportudvarán 14 hatalmas akácfa állt. Két évvel ezelőtt – a nyári szünetben - az egyik akácfa kidőlt. Egy alapos vizsgálat után kiderült, hogy mindegyik fa belül korhadt, ki kellett vágni őket. Hiányukat többszörösen megérezték az iskolapolgárok: hiányoztak a lombok, nem volt hűsítő árnyék. Ősszel a lehulló avar illata hiányzott.

Az iskola Terézváros Önkormányzatához fordult segítségért, az önkormányzat támogatást adott a zöldítéshez.

Az iskola - a diákok bevonásával – közösségi részvételen alapuló tervezésbe kezdett.  A gyerekek bevonásához hozzátartozott, hogy a fák kiválasztását követően az elültetendő fafajtáknak a helyét  - maguk a diákok - megjelölték. Majd makettet is készítettek a tervről Koronczai Andrea tanárnő segítségével, s a tervhez véleményeket lehetett fűzni. Vadkerti Tamással, a kertésszel tanácskoztak, megtudták, hogy milyen a háromszor iskolázott fa, mekkora egy ültetőgödör, és segítettek az ültetőgödrök elkészítésében. Az iskola két ökológiai szemléletű osztálya a kerti munkákat gyakorolta, de egy két tanítási nyelvi osztály is részt vett a megvalósításban. Ők ezzel csatlakoztak egy, a fenntartható fejlődést célzó Erasmus programhoz.

November végére a fákat beültették. Az udvaron található fajok:  páfrányfenyő, gyertyán, tulipánfa, galagonya és nyírfa.

További képek

Makett

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.