Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

A 2017. májusi érettségi írásbeli feladatlap az előző évekhez képest jelentősen módosult. A változás egyaránt érintette a feladatlap jellegét, az esszéfeladatok számát és a javítókulcsot. A Kölcsey Ferenc Gimnázium történelem munkaközössége ezért írásbeli próba érettségit szervez a végzős diákok számára. A feladatlap kitöltése kötelező, azok értékelését a diákokat tanító tanárok fogják végezni. Az értékelést minden diák megkapja. Amennyiben a diák úgy gondolja, hogy az érdemjegy megfelel neki, az a naplóba is beírásra kerül.

A próbaérettségi menete:

  • időpont: 2017. január 27-e 12:20; 2017. január 28-a 12:20
  • A vizsga választható emelt és középszinten, illetve franciául egyaránt.
  • A középszinten vizsgázók a két időpont közül választhatnak, a vizsga időtartama 180 perc, a vizsgához atlaszt lehet használni.
  • Az emelt szinten vizsgázóknak mindkét nap meg kell jelenni. Január 27-én a rövid feladatokat tartalmazó feladatlapot (100 perc), január 28-án az esszéfeladatokat töltik ki (140 perc). Az emelt szinten atlasz csak az esszéfeladatokhoz használható.

Jelentkezés:
A jelentkezés során el kell eldönteni, hogy közép szinten magyarul, vagy franciául, illetve emelt szinten kívánjátok-e megírni a feladatlapot. Ha középszinten írjátok, választani kell időpontot, hogy a megfelelő termeket, illetve a felügyelő tanárokat be lehessen osztani. A jelentkeztetést a történelem tanáraitok végzik el a szünet utáni első héten.
Ha kérdésetek van addig is forduljatok Nagy Lászlóhoz személyesen, vagy az e-naplón keresztül.

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.