Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

A Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium a Határtalanul program keretében már harmadik alkalommal diákokat fogadott Erdélyből. Partnerük - ismét - a Bánffyhunyadi Octavian Goga Elméleti Líceum magyar tagozatának egyik osztálya volt.

A program keretében a külhoni és a kölcseys diákok együtt nézték meg a főváros nevezetességeit, többek között a Belvárost, a Budai Várat, a Várkertbazárt. A résztvevő diákok ökológiai szemléletű osztály tagjai, ezért speciális elem volt a Fűvészkert és az Állatkert meglátogatása.  

Mivel a Határtalanul program keretében a kölcseys diákok tavasszal utaztak Erdélybe, a közös élmények gyűjtése tovább folytatódott. Több diákunk először járt Erdélyben, a gazdag útiélmények közül kiemelkedik Nagyvárad, Kolozsvár, a Tordai Sóbánya megtekintése. Idén a jó idő is kedvezett a program megvalósításának, nagy sétákat tettek a diákok a városokban, de élvezték a gyönyörű természeti környezetben tett túrákat is.

A program legfontosabb elme azonban a gyerekek között kialakult kapcsolat lett. A két intézmény vezetői már neveztek a következő évi Határtalanul pályázatra, hiszen mindkét iskola tagjai szerették, élvezték a közös munkát, és szeretnék is azt folytatni.

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.