Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

2023. július 5-10. között ismét megtartottuk az IMPRO szakkör táborát Szabadisóstón. A szakköri csapat kiegészült új kölcseys diákokkal és olyan vendégekkel, akiket érdekel a playback-színház, és örültek, hogy alkalmuk lehet egy tábor erejéig a közösségünk részévé válni.
A tábor első pár napjában ismerkedtünk egymással és fokozatosan vezettük be az újakat a playback világába, ami jelenti a figyelmet, érzékenységet, egymás meghallgatását, egymásra hangolódást, visszajelzés kultúrát, improvizációs játékokat és technikákat.
A 4. napon ennek a munkának a megerősítésére hívtuk meg Maróti Dénes képzőművészt és Rózsa Dani playback-színházi tréner, volt kölcseys kollégánkat. Dénes a képzőművészetet, Dani a költészetet használta eszközként az egymás felé közelítéshez, önkifejezéshez, visszajátszáshoz.

tabor szinj 23

A tábor alkalmat adott ilyen módon a közösség megújulására, és így már így a nyári időszakban tudunk készülni az öszi szakköri munkára és előadásokra, és elő tudtunk készíteni az iskola 125 éves fennállásának ünnepléséhez kapcsolódó rendezvényen való szereplésünket, ahol a majdnem 25 éves színjátszót ünnepeljük, és az alapító pedagógusra, Sándor Zsuzsára emlékezünk.

Köszönjük Terézváros Önkormányzatának és a Kölcsey Gimnáziumért Közhasznú Alapítványnak az esemény és a felkészülési időszak támogatását!

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.