Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

Beszámoló

A Terézvárosi Önkormányzatnak köszönhetően idén új körülmények között rendezhettük meg hagyományos, sok évre visszatekintő pályaorientációs programunkat, ahol elsősorban végzőseinknek szeretnénk segíteni megtalálni a számukra legmegfelelőbb továbbtanulási irányt, ugyanakkor az alsóbb évfolyamosok is találhatnak használható ötletet és motivációt jövőbeli foglalkozásukat illetően.

A HiSchool által a Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett HiFest célja is az volt, hogy a résztvevő négy iskola (Kölcsey Ferenc Gimnázium, Szent István Gimnázium, Elte Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Szerb Antal Gimnázium) diákjai informatív és inspiráló előadásokon, beszélgetéseken keresztül találkozzanak különböző szakmák képviselőivel, akik szakterületükről és saját munkájukról tudnak mesélni. Közel hatszáz diákunk online jelentkezésen keresztül, online programfüzet alapján négy blokkból választhatta ki az őket érdeklő előadásokat. Az előadók között szerepeltek egyetemek és különböző cégek (Corvinus, Engame, Milestone, Coca-cola) képviselői, de hallgathattak egyéni beszámolókat, tapasztalatokat is változatos szakmákkal (divattervező, sörfőző, pilóta, szívsebész, mérnök, jogász) kapcsolatosan. A diákok hét teremben foglalhattak helyet és egy-egy prezentációt 45 percig hallgathattak. A szünetekben az aulában található szakkolégiumok standjainál a résztvevők kérdéseket tehettek fel az őket fogadó egyetemistáknak, beszélgethettek az előadókkal, szakmabeliekkel, interjút próbálhattak ki és felfedezhették a kiegészítő fesztivál elemeket, interaktív játékokat.

A kísérő tanárok is lehetőséget kaptak meglévő ismeretük, ötleteik bővítésére, hiszen két teremben számukra is szerveztek a tanításhoz kapcsolódó előadásokat. A visszajelzések alapján (diákok és tanárok részéről egyaránt) elmondható, hogy idén is sikeres pályaorientációs napot mondhatunk magunkénak. A résztvevők nemcsak a programmal voltak elégedettek, hanem a helyszín hangulata is teljes mértékben lenyűgözte őket.

Képek

Costanza Éva
Szakmák napja munkacsoport

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.