Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

AZ EMMI által támogatott Nemzeti Tehetség Program pályázatának köszönhetően iskolánk körülbelül 100 darab táblás játékot szerzett be. Iskolánk Akkreditált Kiváló Tehetségpont, három tehetségterület diákjait támogatjuk és fejlesztjük. A beszerzett játékok a nyelvi terület tehetségeinél a tanórai és a tanórán kívüli élményt szerző nyelvtanulást és gyakorlást segítik. Alkalmasak a szókincsfejlesztésre, a nyelvhelyesség hétköznapi kommunikációs helyzetekben történő gyakorlására. A játékok - azon tanulók esetében, akik a nyelvi területeken sikertelenebbek - alkalmasak a gyengeségek mérséklése, de szívesen használjuk a játékokat osztályfőnöki órán, kiránduláson és táborokban.

A pályázat során partnereink voltak a kerületi általános iskolák, az eszközök kb. 40 %-a hozzájuk került. Ezen kívül az általános iskolás kisdiákok részt vehettek a Kölcseyben 2017 novemberében megrendezett nyelvi akadályversenyen, amelyet Stephane Grandsire nyelvi lektorunk irányításával a francia két tanítási nyelvi tagozat előkészítő évfolyamára járó diákok koordináltak.

A kreativitást igénylő játékok nagyon népszerűek lettek a suliban, a második félévben szinte minden pénteken nagy játékcsata folyt a francia könyvtárban, és tanár és diák együtt vagy egymás ellen játszott. Ezt az eseményt Palya Tamás tanár úr kezdeményezte, szervezte. Hozta a saját játékait, fáradhatatlanul magyarázta a szabályokat, játszott… és többnyire nyert. Szervezőpartnere Ferenczi Szilvia tanárnő volt, aki bizonyította, hogy a játék nem csak a sportpályán erőssége, hanem a játékok pályáin is.

akadalyverseny

Nyelvi akadályverseny

További képek

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.